8/16/2016

Roomijs met koekjes! Ice cream with cookies!

Speculaas kokos ijs
Roomijs met koekjes, een van mijn favorieten. Het ijs dat ik het meest gemaakt heb. Zo heb ik het met speculaas, met stroopwafel en heel vaak met Oreo gemaakt. Ijs met het koekje dat jij het lekkerst vindt, dat moet toch wel lekker zijn?

Recept, goed voor ongeveer 750 ml ijs:
  • 240 ml volle melk
  • 75 gr fijne kristalsuiker
  • 1 tl vanillepoeder
  • 350 ml ongeklopte slagroom
  • IngrediĆ«nten
  • 75 gr verkruimelde koekjes

Voorbereiding:

Pak alvast twee bakjes, twee maatbekers, een weegschaal, een lepel, een theelepel, (evt. een vijzel voor koekjes), een kleine steelpan, een grote bak om slagroom in te kloppen en een mixer. Zet ook alvast een bak met deksel neer voor het ijs.

Mengsel  koelt af in de gootsten
Verwarm de melk, suiker en het vanille poeder terwijl je roert tot de suiker gesmolten is. Laat het mengsel afkoelen (dit kan door het in de gootsteen met koud water te zetten). Terwijl het mengsel afkoelt kan je de slagroom kloppen tot hij luchtig is. Als het mengsel is afgekoeld en de slagroom is geklopt moet je het mengsel voorzichtig door de slagroom roeren. Doe dit echt voorzichtig en meng het goed anders wordt je ijs bros of keihard! (de koekjes doe je pas door het ijs als het klaar is). Giet het ijs nu in de ijsmachine. Als je de koekjes nog niet verkruimeld hebt, kan je dat nu doen. Als het ijs klaar is, meng je de koekjes door het ijs en schep dat over in de bak. Het ijs moet wel goed romig zijn. Je moet het nog ongeveer 20-30 minuten in de vriezer zetten en er een kwartier van te voren uit halen.

Gebaseerd op "500 ijsrecepten" van Alex Barker.
_________________________________________________________________________________

Speculaas cocos ice cream
Ice cream with Cookies, a favourite flavour. That's the ice cream I made the most. I made it with speculaas (Ducth cookie), syrup waffle and lots of times with Oreo. Ice cream with your favourite cookie, that has to taste good!

Recipe, sufficient for approximately 750 ml ice cream:

  • 240 ml whole milk/full-cream milk
  • 75 gr granulated sugar
  • 1 teaspoon vanilla powder
  • 350 ml unwhipped cream
  • Ingredients
  • 75 gr crumbled cookies


Preparation

Make sure you've got yourself two cups, two measering cups, a scale, a spoon, a teaspoon, (if you want, a pounder for the cookies), a small casserole, a big bowl to whip the cream and a mixer. And something to put the ice cream in once it's finished.

Mixture is cooling down in the sink.
Warm the milk, sugar and the vanilla powder while you stir it until the sugar has melted completely . Cool down the mixture (you can speed this up by putting it in a sink with cold water). While the mixture is cooling down you can whip the cream until it's stiff. When  the mixture is cold and you whipped the cream you can carefully mix the mixture with the whipped cream. If you don't do this carefully or don't mix it well your ice cream will be a brick or very bros! Don't mix the cookies with the ice cream until it's finished. Now put the mixture in the ice cream machine. If you haven't crumbled the cookies you can do that now. When the ice cream is finished you can mix the cookies with it. You still need to put it 20-30 minutes in the freezer and take it out 15 minutes before you eat it.

Based on "500 ijsrecepten" (ice cream recipes) from Alex Barker.

1 comment: